Afvallen met yerba mate

Deze Zuid-Amerikaanse thee ondersteunt jou tijdens het afvallen. Je kunt het zien als een detox thee. Het drinken van yerba mate kan jou helpen om sneller af te vallen. Het versnelt namelijk de vetstofwisseling. Je verbrandt simpelweg meer vet wanneer je yerba mate drinkt. Dus wil jij op een natuurlijke manier afvallen? Dan is het regelmatig drinken van yerba mate een goede aanvulling op jouw dagelijkse dieet!

Het drinken van yerba mate helpt met afvallen, want:

  1. De vetverbranding en stofwisseling wordt versneld
  2. Mate geeft je een vol gevoel, je zult minder snel honger krijgen
  3. Het heeft de eigenschappen van een detox thee

Versnellen vetverbranding

Wanneer je yerba mate op een regelmatige basis drinkt, kan dit een boost geven aan je vetverbranding en stofwisseling. Dit heeft er mee te maken dat er cafeïne in yerba mate zit. Cafeine versnelt de stofwisseling en je lichaam gebruikt meer energie. Het is wel goed om te weten dat alleen het drinken van yerba mate je niet gaat laten afvallen. Wanneer je het combineert met een gezond dieet en gezonde levensstijl zul je de meeste kans hebben op een goed resultaat.

Minder snel honger

Mate is een drankje met heel weinig calorieën. Toch is het de ervaring dat je na het drinken van mate een verzadigd gevoel ervaart.

Wanneer ik mate drink, snoep ik veel minder tijdens de rest van de dag – Anja (foto)

Daarom is het een goed moment om mate te drinken tijdens je ontbijt of voor het avondeten. Wij raden altijd aan om niet te laat in de avond mate te drinken. Er zit namelijk cafeïne in, waardoor je mogelijk minder goed slaapt.

Yerba mate als detox thee

Yerba mate is een diuretische en zuiverende thee. Dit betekent dat het ophopen van vloeistoffen en giftige stoffen in het lichaam wordt voorkomen. Daarnaast bevat yerba mate een grote hoeveelheid aan antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat oxidatieve stress wordt bestreden, het verbetert de gezondheid van de huid en het verwijdert vrije radicalen (agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels).

Conclusie

Yerba mate kan jou dus ondersteunen tijdens het afvallen. Ons advies is altijd, geef het een kans en bekijk het op de langere termijn. Wij zelf merken echt dat we profijt hebben van het drinken van yerba mate. We voelen ons fitter, alerter en houden beter ons lichaamsgewicht hiermee op peil. Neem een kijkje in onze webshop, om te zien welke smaak bij jou past. Een smaak die wij in ieder geval kunnen aanraden is CBSé – Silueta, deze is speciaal samengesteld voor een evenwichtig dieet.

Het is goed om te weten dat je door het drinken van alleen yerba mate niet gaat afvallen. Het is belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben en een gebalanceerd dieet. Yerba mate kan hierin ondersteunend zijn.

Let op: het drinken van yerba mate wordt afgeraden wanneer je zwanger bent of moeite hebt met slapen, aangezien er cafeïne in zit.

Yerba Mate smaken